Pizza er veldig populært over hele verden, inkludert Spania. Som i Italia, blir pizzaen servert med en tynn skrope, og er ikke overlesset med pålegg. Vår tapas-versjon av denne pizzaen inkluderer spansk chorizopølse, og serranoskinke. Dette gir pizzaen en utpreget spansk smak, og vil garantert få smaksløkene i gang.

Eventuelt kan man også benytte krydret spansk svinekjøtt, men dette er ikke så enkelt å oppdrive i Norge. Dersom du velger å lage tapas, så lager du seks til åtte biter, eller fire som en hovedrett.

Ingredienser:

  • Cirka 1 kilo pizzadeig
  • 5 dl pizzasaus eller sofrito
  • 1 boks med artisjokkhjerter (uten olje og krydder) Omtrent 450 ml
  • 1 boks med rød pepper som er stekt (omtrent 350 ml)
  • 120-160 ml med tørket spansk chorizo
  • Mellom 70-100 gram med serranoskinke (smak og behag)
  • Cirka 250 gram revet mozarella-ost
  • Cirka 250 gram revet provolone-ost
  • 20 friske basilikumblader

Det finnes også mye annet man kan ha på denne spanske pizzaen. Her er noen forslag til hva mer du kan ha på den:

– Fersk ost, for eksempel fetaost.

– Finsnittet rødløk

– Sorte oliven

Framgangsmåte:

Denne deilige spanske pizzaen tar faktisk ikke mer enn 35 minutter å lage når deigen er klar. Dersom du lager deigen fra bunnen av, legg av en time til dette. Pizzasausen behøver 15-20 minutter koking om du velger å lage tomatsofrito-sausen. Det er også mulig å kjøpe ferdigsaus, men lager man den fra grunnen av, smaker det selvfølgelig mye bedre. Varm ovnen til 200 grader.

Del pizzadeigen i 8-10 biter, og rull utover et bord du allerede har hatt mel på. Legg de over på en stekeplate, eventuelt steinplate.

Den stekte paprikaen skal deles i lange strimler, mens den spanske chorizo-pølsen skal deles i tynne runde biter. Skjær skiver av serranoskinke, ikke større enn 5 centimeters firkanter.

Bruk en skje skal du nå spre tomatsausen jevnt over de små pizzaene. Strø over med både mozarella og provolone-osten. Serranoskinken, chorizo-pølsen og eventuelle andre pålegg har du også på nå. (Rødløk kan for eksempel puttes på, dersom du liker det)

Stek fra 10 til 12 minutter i ovnen, til skorpen er lett brunet og osten er boblende. Ta ut og kutt i fire deler. Serveres selvfølgelig varm. Ha et smakelig måltid!

Er man fastboende i Spania eller bare på ferie, så må man passe på hvilken restaurant man velger når man skal ha pizza. Ikke alle restaurantene i Spania lager skikkelig pizza, men reiser du til San Sebastian, så vil du nesten 100 % sikkert finne en restaurant som serverer pizza i en klasse for seg selv. Det sies at byen har den høyeste tettheten av Michelinrestauranter i verden. Prøver man noen av restaurantene i San Sebastian, så vil man ofte gjerne prøve noe annet enn pizza også. Da bør man prøve ut forskjellige paella-retter, som er Spanias nasjonalrett. Prøv også andre spanske matretter på ferieturen.