Hjemmelaget pizza med rug og spelt - oppskrift
-
150 g grov rug
150 g siktet spelt
100 g hvetemel
1 ss olje
25 g gjær
litt salt
lunket vann, ca 2,5 dl ( måler aldri, bare heller til deigen har passe fin konsistens)Bland det tørre, hell i vann og ojle, eltes i maskin ca 5 min.
Heve til dobbel størrelse ( 40 min )Har du keramisk platetopp, bruk denne til å kjevle på. Da trenger du ingen mel til utbaking. Lett å gjøre rent etterpå, bruk bare denne skrapen som følger med ovnen.
Jeg kjevler deigen til to supertynne leiver, så det blir to pizzaer. Da blir det tynn pizza med lite fyll, det synes jeg er best. Less is more.FYLL:
185 g tomatsaus
120 g løvtynn pepperskinke
200 g fidello light fra Arla
1 stk finstrimlet løkDette blir ca 184 kcal / 100 g pizza
Kommer ann på hvilke tomatsaus du velger. Noen inneholder mye sukker, pass på. Jeg lager alltid selv, superraskt og mye bedre. Her har jeg regnet på en som inneholder 50 kcal / 100 g
Hehe, jeg så ikke at deigen var beregnet på 2 pizza før nå, og det var litt sent, for nå den er både ferdig lagt og spist! 😛 Ble litt tykk bunn da, men ellers god 🙂