En pizza er summen av sine deler, nemlig skorpen, fyllet, og sausen. Gjør hver og en så fantastisk som overhodet mulig, og du vil være sikker på å få den beste hjemmelagde pizzaen du kan få. Prøv ut følgende hemmeligheter når du lager din hjemmelagde pizza:

Skorpens «hemmeligheter»

Bak bunnen separat: Det ville være best hvis du kan bake skorpen først før du legger i fyll og saus. Det er en god grunn for å gjøre dette; Hvis du baker den mye på en og samme tid, kan du ende opp med en pizza som har overkokt fyll, brent ost og en understekt, flat bunn. Selvfølgelig bør du ikke bake skorpen fullt ut første gangen, slik at du ikke vil ende opp med en pizza som har en brent skorpe som følge av for-bakingen.

Fyllet:

Begynn med en bolle, minst en tidel av det varme vannet angitt i pizza-oppskriften. Gradvis legg til gjær i vannet, rør og la det stå i noen minutter. I mellomtiden, i en egen bolle, ha i det resterende varme vannet, bland i sukker og salt (hvis oppskriften krever disse ingrediensene) og de andre tørre ingrediensene, unntatt melet. Tilsett vann – og gjærblandingen, rør godt, før du tilsetter resten av ingrediensene.

Kna pizzablandingen:

Knaing av deigen lar luften «blande» seg med deigen din. Du bør kna deigen bare inntil den når riktig konsistens; deigen klistrer seg ikke til beholderen og de individuelle delene kan strekkes uten å bryte. Over-elting vil resultere i sprø pizza deig (noen liker dette). Mens man elter deigen, bruk mel å hindre at blandingen fester seg til hendene og bollen. Ikke bruk mer enn nødvendig.

La deien heve før du bruker den: Etter å ha eltet deien din, må du gi den nok tid til å stige til ønsket tykkelse. Vanligvis, jo lengre du lar pizzaen stå, jo bedre smaker den av pizzaskorpe. Men vær forsiktig med å bruke for mye gjær hvis du skal la deigen heve i timer (si at du forberedt deigen om morgenen og la den slappe av resten av dagen i forberedelse til baking etter dag ende).

Hvis tid er penger:

Hvis du vil ha deigen i ovnen så raskt som mulig, kan du la det stige raskere ved å tilsette mer gjær i blandingen eller ved å øke temperaturen i deigen. For å gjøre det siste, kan du varme ovnen i noen minutter, slå den av, kjøle av ovnen litt ved å la døren åpen for et par sekunder, legg deigen i en tildekket bolle, legg bollen i ovnen og lukke døren. La blandingen oppholde i varm ovn i minst 30 minutter, ta den ut, mykt trykk deigen ned og gjenta den «stigende» øvelsen 30 minutter til. En annen teknikk som du kan ta nytte av, er å bruke varmt vann. Jo høyere vanntemperatur, jo raskere vil  det heve. Bare en liten advarsel, resultatene i en pizza som har fått lov til å gjære lenger, og inneholder minimalt med gjær, fører generelt til bedre smak i pizzaen. Bland og kna deigen flere timer før du faktisk trenger det.

Fryst / kald hjemmelaget pizzadeig forberedelser:

Hvis du har forberedt pizzadeig kvelden før og forlot den i kjøleskapet for baking dagen etter, ta den ut om morgenen og la det heve i minst flere timer før du bruker det. Igjen, jo mindre gjær som brukes, jo lengre stigende perioden nødvendig.

Å lage en tynn pizza skorpe:

Hvis du tar sikte på en tynn skorpe, vil du ønsker å bruke mindre deig per panne. Du kan også bare strekke på pizza deigen mer når du lager den. Å gjøre dette vil naturlig nok redusere tykkelsen på skorpen.

For å få en tykk pizzabunn:

For en tykkere skorpe, må du bruke en pizzapanne med en mindre omkrets, bruker mer deig per panne, eller strekke ut deigen mindre. Resultatet vil bli økt skorpe tykkelse.

For å få en sprø pizzabunn:

For en sprø pizza skorpe, ville det være best hvis du reduserer mengden av vann. Tørrere pizzadeig betyr vanligvis en sprøere pizza skorpe. Stivere pizzadeig betyr også sprøere skorpe, så det ville være best å bruke mel med høyt gluten-innhold hvis du ønsker en sprø skorpe.

For en myk skorpe:

For å få en myk og seig skorpe, må du legge mer vann til deigblandingen eller bruker mindre mel. Mer fuktig pizzadeig betyr mykere pizza skorpe. For å oppnå bedre resultater ved å bruke mel med lavt gluteninnhold. Du kan lage glutenfri pizza ved å bruke glutenfritt mel.

For perfekt kuttede biter:

Bruk kniver i keramikk, keramiske kniver er lynskarpe og kutter veldig pent opp pizzabiter og annen mat.

Hvis du bor i et høytliggende sted:

Vær oppmerksom på virkningen av den høye høyde på pizzadeigen. En høyere høyde betyr mindre lufttrykk slik at deigen vil stige raskere, og det betyr en raskere hastighet på fordampning slik at deigen vil tørke ut raskere. Dermed, hvis du er på et høytliggende sted, er det generelt lurt å bruke mer vann og mindre gjær i blandingen, enn du normalt ville bruke hvis du befant deg på et lavere punkt.

Pizza Topping

Dubør bruke pizzafyll avhengig av type pizza som du ønsker. Fersk mozzarella ost er nødvendig hvis du ønsker å lage en New York pizza. New York style pizza er typisk minimalistisk, det vil si, de bruker så lite fyll som mulig. På den annen side er en Chicago dyp tallerken pizza vanligvis lastet med kjøttfullt fyll: pepperoni, biffpølse, svinepølse, kjøttdeig, bacon, skinke, etc. Du vil også se paprika, sopp, og forskjellige typer ost på en typisk Chicago-pizza. Tomater, ost, ansjos, hvitløk og urter som basilikum og oregano, derimot, er typisk for italiensk pizza. California pizza, er preget av sesongmessige vegetabilsk pålegg, fruktpålegg, røkt laks og annet uvanlig fyll.

For de med hensyn til sparing:

Bruk pizza topping som du allerede har på hånden. Bacon, skinke og pølser til overs fra frokost for eksempel, vil gjøre seg godt som fyll. Vær kreativ, avhengig av hvilke ingredienser du har. Naturligvis vil kokt pålegg krever mindre tid i ovnen så sørg for å ta hensyn til dette når du velger fyll til pizzaen.

Fersk pålegg:

Det anbefales at du bruker ferske ingredienser for din pizza. Bruk bl.a. fersk mozzarella ost, hvis mulig.

Knus friske urter:

For å slippe smaken av tørkede urter, er det best å knuse friske urter, før du legger dem til pizzaen din.

Tørt pålegg:

For å unngå å bli en våt pizza, særlig hvis du bruker massevis av hermetisk og fuktig ingredienser, bør du tappe pålegg av overflødig fuktighet før du ordne dem på pizza base.

Pizza Saus

Pizzasaus vil gi pizzaen sin karakteristiske smak. På nettet kan du finne mange enkle saus-oppskrifter å følge. Du kan selvfølgelig prøve å lage din egen saus.

Enkel pizzasaus oppskrift:

Det skal være hermetisk, ferdigblandet pizza sauser tilgjengelig i din lokale butikk. På den annen side, kan du bruke spaghettisaus som pizzasaus. Et annet enkelt alternativ ville være å la det steke litt løk og hvitløk i olivenolje, tilsett tomat (ferske, knuste eller tomatpuré), tilsett salt (og knust pepper hvis ønskelig), la sausen småkoke og tilsett deretter basilikum og oregano. Du kan selv legge til litt balsamicoeddik hvis du ønsker det. Du kan også legge litt kokt kjøttdeig til saus hvis du foretrekker det.

Tykkere saus er bedre:

Bruk tykk saus på pizzaen din. Vassen pizzasaus betyr en våt pizza. Hvis du bruker hermetisert saus, vurder tykkelsen. Hvis for tynn, la sausen småkoke før du bruker det på pizzaen.

Pizza saus på toppen:

Når du steker pizzaen, er det tilrådelig å sette saus på toppen. Dette forhindrer at ost og andre ingredienser svir seg.

Eksempel på en deilig hjemmelaget pizza her.