1 porsjon

1,5 kg kylling i biter
250 g renset løk i skiver
salt
3 egg
1 knivspiss malt
hvit pepper
2 ss revet parmesan
3 ss hakket dill eller persille
1 pk fyllodeig eller 2-3 plater dypfryst butterdeig
125 g smeltet smør

FREMGANGSMÅTE:
1 porsjon gir ca 6 stykker pai

Skyll kyllingen i kaldt vann og rist vannet godt av. Ha kyllingbitene i en kasserolle og hell på vann så det dekker. Kok opp, ta av skummet og tilsett salt. Skum godt igjen og tilsett løk. Kok til kyllingen er mør, 30-45 minutter. Ta opp kyllingen og kok inn kokekraften til ca 5 dl gjenstår.

Rens kyllingen for skinn og ben og skjær kjøttet i strimler. Hell kraften over kjøttet og sett til side i opp til et døgn.

Visp sammen eggene og bland med pepper, 1/2 ts salt, revet ost og dill.

Bland godt med kylling og kraft. Pensle en stor ildfast form med smeltet smør.

Tin eventuelt fyllodeigen (kjøpes i spesialforretninger) og oppbevar den under klede så den ikke tørker ut.

Pensle et deigflak med smeltet smør og legg det i bunnen av formen. Pensle nok et flak og legg det i formen. Fortsett til halvparten av fyllodeigen er brukt opp. Legg kyllingfyllet i et jevnt lag i formen. Dekk fyllet med resten av fyllodeigen, pensle hvert flak med smeltet smør.

Dersom du bruker butterdeig, lar du den halvtine, og så kjevler du sammen flakene. Kjevle deigen til en sirkel stor nok til å dekke formen med sammenvispede egg før du legger på butterdeiglokket. Lag et lite hull midt på.

Klem kanten av deigen godt fast og lag et pent mønster på kanten. Bruk en spiss skarp kniv og lag rutemønster i lokket. Drypp litt kaldt vann på lokket hvis du bruker fyllodeig. Stek paien på nederste rille ved 200 C i 40-45 minutter til lokket er pent brunt. La paien stå 10 minutter før du skjærer den opp.

Server salat ved siden av.