2 enkle og billige vegetarpizzaer for deg som studerer i utlandet - oppskrift
-
Uansett om du studerer i utlandet eller i Norge, vil du nok kjenne at budsjettet som student er noe strammere enn som hjemmeboende. Studerer du i utlandet, har du gjerne også skolepenger som skal betales, i tillegg til de vanlige utgiftene til øl og fuktige byturer. Og som ikke det var nok, har du avhengig av hvor langt unna du er, også reisekostnader å kalkulere inn i regnskapet. Da er det godt det finnes enkle, sunne og billige alternativer for redusere matkostnadene!
Veldig enkel Margherita pizza (alternativ her)
Du trenger:
- olivenolje, for skuffen
- 200g hvetemel
- 7g pakke lett blanding tørrgjær
- 1 ts sukker
- 125ml varmt vann
- 85ml tomatpurré
- 100g mozzarella; halvt revet, halvt hakket
- 2 ss revet parmesan eller et vegansk alternativ
- en liten bunt basilikum; halvt hakket, halvt hel
- grønn salat som siderett
Fremgangsmåte
- Varm ovnen til 240C/220C med varmluftsvifte (gass ni om du studerer i England ). Smør et stekebrett á 20 x 24cm inn med olje eller smør («fake» smør fungerer også!). Bland mel, gjær, ¼ ts salt og sukker i en bolle og rør ut i vann. Rør blandingen sammen, kna den smidig, og trykk deretter inn i oljet brett.
- Smør tomatpurré utover deigen, og la det være igjen en tynn kant rundt. Dryss krydder som for eksempel hakket basilikum sammen med mozzarella og parmesan, og stek i 15-20 minutter eller til den er gjennomstekt. Spre den gjennværende basilikummen utover og server med en grønn salat.
Vegetarisk budsjettpizza (alternativt her)
- 200g tomatpurré
- pakke med 5 store pitabrød eller nanbrød
- ½ x 750g pose frossen spinat, tint
- 1 hvitløk, hakket
- 3 baller mozzarella, klappet tørr og revet
- 5 middelsstore egg
- fersk revet muskat
- liten bunt basilikum
- barbert parmesan (eller vegetarisk alternativ)
- Varm ovnen til så varmt som det går. Spre 1-2 ss tomatpurré over hvert av brødene. Klem så mye vann som du kan fra spinaten (dette vil hindre at pizzaen fra å bli klissete), deretter strø på toppen, og etterlat et gap i midten. Fordel hvitløk og mozzarella mellom pizzaene, vær sjenerøs med krydder.
- Du vil sannsynligvis bare være i stand til å bake to pizzaer på en gang. Så sett to på et stekebrett, knekk et egg i midten av hver, og smak til med muskat og noen av basilikum. La de stå i ovnen i 7 minutter til osten har smeltet og egget er kokt til din smak.
- Gjenta prosessen med resten av pizzaene. Server, garnert med litt mer basilikum og litt parmesan. Skjær i skiver og dele mellom alle.
Legg igjen en kommentar