1 kg hakket spinat
2 ss vann
2 ss olivenolje
500 g purre, hakket
4 pressede hvitløksfedd
½ ts malt spisskummen
½ ts kanel
¼ kopp hakket dill
½ kopp hakket persille
½ kopp ristede pinjekjerner
500 g fetaost, smuldret
2 lettvispede egg
12 ark filodeig
100 g smeltet smør

Bland spinat og vann i en kjele og la koke under lokk i noen minutter. Klem ut vannet. Fres purre, hvitløk og krydder i litt olje til all væsken er borte. Hell i en bolle sammen med spinat, urter, pinjekjerner, ost og egg. Bland godt. Legg 2 ark filodeig sammen, pensle med smør mellom. Del i to på langs. Legg 1/3 kopp fyll i enden av hver strimmel. Brett det ene hjørnet over til den andre kanten som et triangel, brett videre resten av deigen. Pensle med smør og legg på stekebrett. Stek ved 200 grader i 15 minutter.