150 g grov rug
150 g siktet spelt
100 g hvetemel
1 ss olje
25 g gjær
litt salt
lunket vann, ca 2,5 dl ( måler aldri, bare heller til deigen har passe fin konsistens)

Bland det tørre, hell i vann og ojle, eltes i maskin ca 5 min.
Heve til dobbel størrelse ( 40 min )

Har du keramisk platetopp, bruk denne til å kjevle på. Da trenger du ingen mel til utbaking. Lett å gjøre rent etterpå, bruk bare denne skrapen som følger med ovnen.
Jeg kjevler deigen til to supertynne leiver, så det blir to pizzaer. Da blir det tynn pizza med lite fyll, det synes jeg er best. Less is more.

FYLL:

185 g tomatsaus
120 g løvtynn pepperskinke
200 g fidello light fra Arla
1 stk finstrimlet løk

Dette blir ca 184 kcal / 100 g pizza

Kommer ann på hvilke tomatsaus du velger. Noen inneholder mye sukker, pass på. Jeg lager alltid selv, superraskt og mye bedre. Her har jeg regnet på en som inneholder 50 kcal / 100 g